Selecteer een pagina

Teboza

 Er is geen ander bedrijf dat zoveel meerwaarde voor zowel aanbieders als afnemers van aspergeproducten creëert als Teboza.

Wij doen dat door telers te adviseren bij hun teelt en uitstekende aspergeplanten te leveren. En voor afnemers van onze verse asperges creëren we waarde door betrouwbare levering binnen de specificaties, door nieuwe marktproposities te ontwikkelen en door een zeer smaakvol, gezond en verantwoord product te leveren.

Dag in, dag uit focussen we op de zorg voor het product (passie), het gezamenlijk met opdrachtgevers boeken van goede resultaten (waarde) en samenwerking op basis van vrijwilligheid (vrijheid).

Historie

De basis voor het huidige bedrijf werd in de jaren na de Tweede Wereldoorlog gelegd door Lodewijk Teeuwen. Hij begon op de Zandberg in Helden met het telen van asperges; de arme zandgronden op deze locatie leenden zich hier perfect voor. Teeuwen was overigens niet de enige: vanwege de geschikte grond en de grote vraag naar exclusieve producten in de vijftiger jaren, legden veel familiebedrijven in Noord-Limburg zich in deze tijd toe op de teelt van het witte goud.

Inmiddels is de derde generatie betrokken bij het bedrijf, in de persoon van Will Teeuwen. Onder diens leiding is Teboza ook zelf gaan zorgen voor de afzet van haar asperges. Daarmee is Teboza vandaag de dag een familiebedrijf dat met een 100% focus op en passie voor asperge actief is in de hele keten. Teboza is betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe aspergerassen, de teelt en verkoop van aspergeplanten en de teelt en verkoop van verse asperges. Daarmee is Teboza een serieuze betrouwbare partner voor zaadproducenten, andere aspergetelers, handelsorganisaties en diverse retailers in binnen- en buitenland.

In 1969 ging het aspergebedrijf van de familie Teeuwen over op de volgende generatie: zoon Math nam het bedrijf over van zijn vader. Naast de teelt van asperges werd in 1976 gestart met de opkweek van aspergeplanten. De productie hiervan werd langzaam maar zeker verder uitgebreid. In 1995 werd de eerste productieteelt in het buitenland opgestart. Vijf jaar later, in 2000, begon Teboza met research c.q. veredeling.