Selecteer een pagina

dé gids voor een toer langs de boer

Het platteland heeft veel te bieden. Steeds meer agrarische bedrijven verkopen producten direct vanaf hun erf. Via vers-automaten en kleine kraampjes, tot complete boerderijwinkels waar een heel assortiment aan streekproducten wordt aangeboden. Groenten, fruit, zuivel en vleespakketten zijn dagelijks vers te koop, rechtstreeks vanuit de bron.
Lekker en Lokaal staat niet alleen voor gezonde voeding. Ook het milieu wordt gespaard, omdat het voedsel geen lange weg hoeft af te leggen. Van het land op het bord, verser kan het niet.

Waar zijn al die verkooppunten te vinden?
Smakelink is een handzame gids die je graag de weg wijst. We bieden een zo compleet mogelijk overzicht van alle verkooppunten en attenderen je op bedrijven die extra activiteiten te bieden hebben, zoals een kijkje in de stal of een belevingstuin. Wist je dat er ook heerlijke plekken zijn waar je neer kunt strijken op een terras voor een lunch, koffie met gebak of een lekker boerenijsje?

Met Smakelink vind je de weg naar de fijnste adresjes voor verse boodschappen, die je kunt uitbreiden tot een uitje of gezellig fietstochtje door de regio. Evenementen die een link hebben met het platte land brengen we ook onder de aandacht. Daarnaast houden we je ook in toekomstige edities van Smakelink op de hoogte van nieuwe verkooppunten en activiteiten.

Smakelink is tot stand gekomen via een samenwerking van Ten Productions Mediaburo met de Plattelandscoöperatie.