Selecteer een pagina

Herefords

In de winkel staat onze slager klaar om U te informeren en adviseren. De hereford runderen hebben veel meer te bieden dan het bekende stukje biefstuk.
Laat U verrassen en uitdagen tot het bereiden van het  “vergeten vlees” of bijvoorbeeld een heerlijk stooflapje. Wij zijn al lang overtuigd en het is onze uitdaging om U ook te overtuigen!
Het grote dilema “hoe een stuk vlees te bereiden” nemen wij graag voor u weg, door informatie te geven.
Vlees is zowel vers als diepgevroren te verkrijgen. Ons advies is,  als u het vlees thuis wilt invriezen om bij ons reeds ingevroren vlees te kopen. Door de shock methode van invriezen blijft smaak en textuur beter behouden dan bij invriezen in een kleine vriezer
Ons assortiment vindt u op de pagina vlees
Klik hier voor openingstijden.

Het runderras

De stad Hereford in het zuidwesten van Engeland is de bakermat van dit unieke ras waarvan er 2 types zijn:
De gehoornde en de ongehoornde.
De Hereford wordt al in 1600 beschreven en vanaf 1846 ook in een stamboek. In de laatse 150 jaar is het Hereford rund uitgegroeid tot het meeste voorkomende vleesras ter wereld en is dan ook op ieder continent te vinden.
Hereford is een runderras dat goed bestand is tegen alle nukken van het klimaat, hierdoor kunnen ze het hele jaar buiten lopen. Dit duurzame karakter maakt een stal overbodig en zorgt ervoor dat hereford runderen uiterst geschikt zijn om natuurgebieden te begrazen.
Ook de goede vruchtbaarheid en het gemakkelijke afkalven maken deze runderen tot echt natuurdieren, waar andere rassen in de vrije natuur nog eens wild en agressief kunnen zijn kenmerkt het Hereford rund zich door zijn zachtaardige en rustige karakter.
600